ΚΕΦΙΜ-Liberty Forum

Μελέτη: Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας

Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας

Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας

Συγγραφέας: Αντώνης Μάριος Κουμπιάς

Εκδόσεις: Φορολογικό Παρατηρητήριο του ΚΕΦΙΜ

Διάθεση: Δωρεάν κατέβασμα μέσω του ιστοτόπου μας

Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών ανακοινώνει με πολλή χαρά την έκδοση της μελέτης για την 'Ημέρα της Φορολογικής Ελευθερίας'.

Η μελέτη εκδίδεται από το υπο σύσταση Φορολογικό Παρατηρητήριο που θα δραστηριοποιείται στα πλαίσια του ΚΕΦΙΜ.

Ελπίζουμε να βρείτε τη μελέτη ενδιαφέρουσα.

«Σύνοψη

Η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα: «Έως πότε θα πληρώνω για το κράτος;» Κατά μέσο όρο, ο ΄Ελληνας εργάστηκε μέχρι τη 19η Ιουνίου για να χρηματοδοτήσει τον κρατικό μηχανισμό το 2012, 14 ημέρες περισσότερο από ότι το 2011. Δηλαδή, στις πρώτες 169 μέρες το κράτος έλαβε κάθε δεδουλευμένο ευρώ των Ελλήνων ως φόρο ή κάποιας μορφής εισφορά. Το ποσό  αντιστοιχεί στο 46.3% του εθνικού εισοδήματος. Σε σύνολο 15 ευρωπαϊκών χωρών, μόνο για τους φορολογούμενους του Βελγίου, της Γαλλίας, και των σκανδιναβικών χώρων η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας ήρθε αργότερα από την Ελλάδα. Ως οικονομικός όρος εμφανίστηκε στις ΗΠΑ για πρώτη φορά το 1947 από το Tax Foundation. Για πρώτη φορά υπολογίζεται φέτος στην Ελλάδα υπολογίζεται από το Φορολογικό Παρατηρητήριο, το νέο, αυτόνομο οργανισμό δημοσιονομικού ενδιαφέροντος  που δραστηριοποιείται στα πλαίσια του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών-Μάρκος Δραγούμης. Πλήρης μελέτη της περιόδου 2007 – 2012 και εκτιμήσεις για τα έτη 2013 και 2014, είναι διαθέσιμη από τον ιστότοπο του ΚΕΦΙΜ www.libertyforum.gr. »

 


 

Ποιοί είμαστε

Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚεΦιΜ) αποτελεί αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με σκοπό τη προβολή, διάδοση και ανάπτυξη των φιλελεύθερων ιδεών στη πολιτική ζωή της χώρας μας.

Περισσότερα...

Δανειστικό τμήμα

Το τμήμα Δανειστικής Βιβλιοθήκης λειτουργεί από το 2009 στα πλαίσια του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών και ως σκοπό έχει τη γνωριμία του ελληνικού αναγνωστικού κοινού με την πλούσια κλασσική και σύγχρονη φιλελεύθερη βιβλιοπαραγωγή. Περισσότερα...