ΚΕΦΙΜ-Liberty Forum

16 Σεπτεμβρίου 2014: Συζήτηση για τη θεωρία των δύο άκρων

 

Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών-Μάρκος Δραγούμης, στα πλαίσια του κύκλου συζητήσεων «Τρίτες με Κέφι(μ)» διοργάνωσε με επιτυχία την συζήτηση την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 19.00 στο Polis Art Cafe (αίθριο της στοάς του βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5) με θέμα: «Η Θεωρία των Δύο Άκρων».

Διαβάστε Περισσότερα

 Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Φιλελευθερομαχία Ι : “Μονεταρισμός vs Αυστριακή Οικονομική Σχολή”

Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) πραγματοποίησε με επιτυχία, την Τετάρτη 30/7, ώρα 19.00, μια συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων πάνω στο ζήτημα της οικονομικής θεωρίας. Ο μονεταρισμός και η αυστριακή σχολή είναι ίσως οι δύο δημοφιλέστερες σχολές σκέψεις στον φιλελεύθερο χώρο. Από την μία ο Milton Friedman και η μεγάλη επιρροή που άσκησε η σκέψη του στην οικονομική φιλελευθεροποίηση στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, και από την άλλη οι von Mises, Hayek, Rothbard και η αδιαμφισβήτητη επιρροή τους στη φιλελεύθερη θεωρία και σκέψη.

Διαβάστε Περισσότερα

 Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

26 Ιουνίου 2014-Εκδήλωση για την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας

Στις 26 Ιουνίου στον Πολυχώρο Άγκυρα, Σόλωνος 124, στις 6 το απόγευμα (18.00) στην Αθήνα  γιορτάσαμε μαζί την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας την πρώτη μέρα που εργάζεστε για τον εαυτό σας και όχι για το Κράτος. Μετά τη δημοσίευση της σχετικής μελέτης  στον ιστότοπο του ΚΕΦΙΜ,

http://www.libertyforum.gr/activity/publishing/182--tax-freedom-day

Ο συντάκτης της μελέτης Αντώνης Μάριος Κουμπιάς παρουσιάζει στο κοινό την μελέτη.

Σχολίασαν οι καθηγητές πανεπιστημίου Αριστείδης Χατζής και Γιώργος Μπήτρος και ο Γιώργος Μπιλλίνης, Αρχιτέκτονας Επιχειρηματίας και σύμβουλος στη μελέτη. Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε η μελέτη για την ΗΦΕ, μια έννοια σχετικά άγνωστη στο ελληνικό κοινό.

Μπορείτε να κατεβάσετε τη μελέτη από αυτό το σύνδεσμο:
http://www.libertyforum.gr/activity-gr/publishing-gr/182--tax-freedom-day

 Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

To ΚΕΦΙΜ για θέματα ΛΟΑΤI στις Βρυξέλλες

Ο Πρόεδρος του ΚΕΦΙΜ, Γρηγόρης Βαλλιανάτος επισκέφτηκε την Κολωνία και τις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 23 Ιουνίου μέχρι την Τετάρτη 25 Ιουνίου για μια σειρά συναντήσεων με προσωπικότητες από την ΕΕ και τη διεθνή κοινότητα των ΛΟΑΤΙ μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία.

Διαβάστε Περισσότερα

 Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

6 Μαΐου- «Γράμματα από την Ευρώπη» και συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ

Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών σε συνεργασία με τους Students for Liberty - Greece διοργάνωσε εκδήλωσή για το μέλλον της Ευρώπης την Τρίτη, 6 Μαΐου 2014, στο Polis Art Cafe στις 6.30 το απόγευμα. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Dr Hans Stein διευθυντής του ιδρύματος Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία. Ο Νίκος Χαραλάμπους, μεταφραστής του βιβλίου του Sir Graham Watson «Γράμματα από την Ευρώπη» παρουσίασε το βιβλίο.

Διαβάστε Περισσότερα

 Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

28 Μαρτίου 2014: Free Market Road Show 2014, Athens

Διοργανώθηκε με επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Free Market Road Show στην Αθήνα. Η μοναδική εκδήλωση  για όλους τους φίλους της ελεύθερης οικονομίαςπου διοργανώνεται από το Austrian Economics Centre σε συνεργασία με το ΚΕΦΙΜ  έγινε  την Παρασκευή 28 Μαρτίου στη Νομική Βιβλιοθήκη, στην αίθουσα Ευρώπη από τις 16.00 ως τις 21.30. (Μαυρομιχάλη 23,Αθήνα) διοργανώθηκαν τρία πάνελ με θέματα που ανέλυσαν την πορεία της Ευρώπης προς και μετά από τις Ευρωεκλογές.

 

Διαβάστε Περισσότερα

 Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

4 Μαρτίου 2014-Ναυτιλία: Η ελεύθερη Οικονομία είναι ήδη εδώ.

To Κέντρο Φιλελευθέρων Σπουδών (ΚΕΦΙΜ) – Μάρκος Δραγούμης πραγματοποίησε με επιτυχία την συζήτηση 'Ναυτιλία-Η Ελεύθερη Οικονομία είναι ήδη εδώ', την Τρίτη 4 Μαρτίου στις 19.00, στο POLIS ART CAFE. Μίλησαν οι Γιώργος Σκορδίλης-Δημοσιογράφος Μιχάλης Γαλιατσάτος-Στέλεχος Ναυτιλιακής Εταιρείας Μάκης Σπυράτος-Σύμβουλος Επιχειρήσεων και μέλος του ΚΕΦΙΜ. Η ναυτιλία αποτελεί έναν από τους κλάδους στην Ελλάδα με παγκόσμιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. To λειτουργικό του κοστος του ελληνόκτητου στόλου είναι 23% ανταγωνιστικότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο, ενω η ελληνική ναυτιλία έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην ελληνική οικονομία, μετά τον τουρισμό, €12-€19 δις εισρέουν στην χώρα μας ετησίως, αναλόγως με την κατάσταση της ναυλαγοράς. Εχει 200.000 θέσεις εργασίας, το 4,5% της απασχόλησης στην Ελλάδα, θέσεις με υψηλή προστιθέμενη αξία που συνεισφέρουν το 7% του ΑΕΠ. Η προσφορά της ποντοπόρου ναυτιλίας στην Ελλάδα είναι τεράστια και αυτό χωρίς να απαιτεί την παραμικρή κρατική δαπάνη. - Τι κανει την ελληνικη ναυτιλια τόσο ανταγωνιστική; - Tι θα μπορούσαν οι υπόλοιποι τομείς της οικονομίας και το ελληνικό κράτος να διδαχθεί απο τον ελληνικο εφοπλισμό;

 

Διαβάστε Περισσότερα

 Εκτύπωση  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ποιοί είμαστε

Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚεΦιΜ) αποτελεί αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με σκοπό τη προβολή, διάδοση και ανάπτυξη των φιλελεύθερων ιδεών στη πολιτική ζωή της χώρας μας.

Περισσότερα...

Δανειστικό τμήμα

Το τμήμα Δανειστικής Βιβλιοθήκης λειτουργεί από το 2009 στα πλαίσια του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών και ως σκοπό έχει τη γνωριμία του ελληνικού αναγνωστικού κοινού με την πλούσια κλασσική και σύγχρονη φιλελεύθερη βιβλιοπαραγωγή.

Περισσότερα...