ΚΕΦΙΜ-Liberty Forum

► Παρασκευή 22 Μαΐου - Free Market Road Show

 

FREE MARKET ROAD SHOW @ Athens 

Friday 22 May - 17.00 - 20.30

Deidre Mc Closkey - Ben Powell - Miranda Xafa- John Charalambakis and many more!

The Cube 8 Klisovis- Near Kaniggos Square  

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ΚΕΦΙΜ έχει τη χαρά να φιλοξενεί το Free Market Road Show στην Αθήνα.
Σας περιμένουμε όλους και όλες να έρθετε και να ακούσετε τη φωνή της Ελεύθερης Αγοράς.
Το φετεινό FMRS θα έχει θέμα : Πως να δημιουργήσουμε την Ανάπτυξη (/How to Create Growth) *

→ Λεπτομέρειες και χάρτης

► Τρίτη 19 Μαΐου - Έκτακτο Οικονομικό Συνέδριο για την Ελλάδα

Ο Νομπελίστας Tom J. Sargent και ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Νικόλας Οικονομίδης στην Αθήνα για το Έκτακτο Οικονομικό Συνέδριο για την Ελλάδα

Το Atlas Network σε συνεργασία με τους τοπικούς συνεργαζόμενους φορείς (Greek Liberal Monitor και Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών "Μάρκος Δραγούμης"), το Ινστιτούτο Cato, και το Ίδρυμα “Friedrich Naumann” για την Ελευθερία, διοργανώνουν στην Αθήνα ένα Έκτακτο Οικονομικό Συνέδριο για την Ελλάδα, με στόχο να παρουσιαστεί στο ελληνικό κοινό και σε όσους διαμορφώνουν την ελληνική πολιτική ένα σχέδιο διαφυγής από τον φαύλο κύκλο των οικονομικών κρίσεων μέσω απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών στην ελληνική οικονομία.

O ιστότοπος του Συνεδρίου με το πρόγραμμα και τους ομιλήτές είναι εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες:

  • Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο : +30 210 90 15 583

→ Περισσότερες λεπτομέρειες

► Ασφαλιστικό, η επόμενη μέρα: από την αναδιανομή στην κεφαλαιοποίηση-Τρίτες με Κέφι(μ)- 5 Μαΐου -19.00

Στα πλαίσια του κύκλου συναντήσεων 'Τρίτες με Κέφι(μ)' ,  Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών-Μάρκος Δραγούμης διοργανώσε συζήτηση, την Τρίτη 5 Μαΐου, ώρα 19.00 στο Polis Art Cafe με θέμα:

"Ασφαλιστικό, η επόμενη μέρα: από την αναδιανομή στην κεφαλαιοποίηση"

Μίλησαν οι:

-Παναγιιώτης Ζαμπέλης - αναλογιστής
-Πλάτων Τήνιος - οικονομολόγος
-Νίκος Ρώμπαπας - επιχειρηματίας, υπεύθυνος για το Ασφαλιστικό, Φιλελεύθερη Συμμαχία.
-Νίκος Σκορίνης - υπεύθυνος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Συντόνισε ο Μανώλης Χατζημανώλης, οικονομολόγος

Διαβάστε Περισσότερα

Η Επανάσταση της Ελεύθερης Αγοράς- Νέο Βιβλίο στις 22 Απριλίου 2015

Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών-Μάρκος Δραγούμης με μεγάλη χαρά και τιμή παρουσιάσε στις 22 Απριλίου  τη νέα του έκδοση, τη μετάφραση του best seller των Yaron Brook & Don Watkins : Free Market Revolution, στα Ελληνικά : H Επανάσταση της Ελεύθερης Αγοράς.

Το βιβλίο εντρυφεί στην Αμερική του σήμερα αλλά και του παρελθόντος και βρίσκει τις βασικές ηθικές παραμέτρους που οδήγησαν στην ευημερία της πιο επιτυχημένης οικονομίας στην ιστορία της Ανθρωπότηςας και τους τρόπους που αυτή έχει σήμερα ανακοπή.

Το βιβλίο αναφέρεται και στη μοναδική ματιά της Άυν Ραντ και στην αξία της έλλογης ιδιοτέλειας και στο ρόλο της στην ανάπτυξη και ολοκλήρωση του καθενός/καθεμιας από εμάς.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε στο Free Thinking Zone στις 19.00 με τη συμμετοχή του Συγγραφέα Yaron Brook, τον Μεταφραστή Δημήτρη Μπότση, τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο, και τον Γιώργο Γρηγορόπουλο υπεύθυνο για την Ομάδα Αντικειμενισμού του ΚΕΦΙΜ.

Διαβάστε Περισσότερα

3 Μαρτίου 2015- Εθνική αυτοδιάθεση vs Εδαφική Ακεραιότητα

Το ΚεΦιΜ - Liberty Forum στα πλαίσια του κύκλου συζητήσεων Τρίτες με Κέφι(μ) διοργάνωσε συζήτηση στο Πόλις Αρτ Καφέ (Αίθριο Στοας του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα) την Τρίτη 3 Μαρτίου στις 19.00 με θέμα: «Εθνική Αυτοδιάθεση vs Εδαφική Ακεραιότητα»

Περίπου ένα χρόνο μετά την εισβολή/απελευθέρωση της Κριμαίας από ρωσσικά στρατεύματα/από τον κριμαϊκό λαό και την συνακόλουθη προσάρτηση/ένωση της Αυτόνομης Δημοκρατίας από ένα επιθετικό γείτονα/με την μητέρα πατρίδα, η όλη συζήτηση παραμένει επίκαιρη. Υπό ποιες προϋποθέσεις νομιμοποιείται η αλλαγή συνόρων στον 21ο αιώνα; Είναι επιτρεπτή η χρήση βίας; Ποιος έχει το αξιολογικό προβάδισμα, η εθνική ακεραιότητα ή η εθνική αυτοδιάθεση; Ποια λειτουργία επιτελούν έννοιες όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κρατική κυριαρχία; Ποια είναι τα συμπεράσματα που μπορούμε να εξαγάγουμε για θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως η Θράκη και η Κύπρος;
Ποια είναι η συνεπής φιλελεύθερη άποψη πάνω στο θέμα;

Διαβάστε Περισσότερα

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου: Παιδοθεσία και ομόφυλα ζευγάρια

«Δε θα το συμπεριλάβουμε στις προγραμματικές μας δηλώσεις»-Παιδοθεσία και ομόφυλα ζευγάρια: Μια άκαρδη και άδικη διάκριση

Το ΚΕΦΙΜ διοργάνωσε την πρώτη συζήτηση του κύκλου 'Τρίτες με Κέφι(μ)' την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου στις 19.00 στο Αρτ Καφε Πόλις με θέμα: «Παιδοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια».

Συμμετείχαν:

-Βασίλης Σωτηρόπουλος-νομικός-πρώην Συμπαραστάτης του Δημότη στο Δήμο Αθηναίων

-Ειρήνη Πετροπούλου-πρώην εκδότης του περιοδικού Αμφί μέλος της Ολκε,Αντιπρόεδρος της Οργάνωσης "Οικογένειες Ουράνιο Τόξο"

-Δημήτρης Παπαδημητριάδης-Ψυχίατρος ψυχοθεραπευτής, ειδικός επιστήμονας Διεθνούς Πολιτικής Ϋγείας (LSE)

Συντονίσε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος

Η πρόσφατη δήλωση του υποψήφιου πρωθυπουργου κ. Τσίπρα για το θέμα «πάγωσε» την ΛΟΑΔ κοινότητα. Τελικά η αγάπη των γονιών μπορεί να βλάψει τα παιδιά; Υπάρχουν πράγματι αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα; Το θέμα μπορέι να μην αφορά πολλές οικογένειες όμως είναι κρίσιμο για την ζωή πολλών παιδιών που σήμερα δεν έχουν οικογένεια. Το πάνελ συζητήσε το υπάρχον πλαίσιο και πως μπορούμε να δούμε το θέμα αυτό πέρα από τις γνωστές προκαταλήψεις.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ

https://www.youtube.com/watch?v=KHInhLxvbEw&feature=youtu.be

 

Ο Tom Palmer στην Αθήνα!

Ένας εκ των κορυφαίων διανοούμενων του σύγχρονου φιλελευθερισμού, ο Τομ Πάλμερ, επισκέφθηκε την Αθήνα για να μιλήσει σε τρείς εκδηλώσεις και να παρουσιάσει τα δύο πρόσφατα βιβλία του που μεταφράστηκαν στα ελληνικά: «Ελευθερία.Γιατί;» και «Ειρήνη, Αγάπη & Ελευθερία». 

Την Τετάρτη 3 Δεκεµβρίου, στο Ξενοδοχείο Αμαλία, ο Τομ Παλμερ έκανε την εισήγηση και συμμετείχε σε πάνελ με θέμα

«Μια στατική Ευρώπη σε έναν προοδευτικό κόσμο; Πόση ελευθερία είναι καλή για την κοινωνία;». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία και το ΚΕΦΙΜ. Στο πάνελ συμμετείχαν οι Γρηγόρης Βαλλιανάτος πρόεδρος του ΚΕΦΙΜ, Σωτήρης Μητραλέξης από το Ινστιτούτο Συντηρητικής Πολιτικής και ο Βιτάουτας Ζουκάουσκας από το Lithuanian Free Market Institute.

Συντόνησε ο Αθανάσιος Γραμμένος από το Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία.

Την  Πέµπτη 4 Δεκεµβρίου, στο Ινστιτούτο Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων ο  Tom G. Palmer έδωσε διάλεξη με θέμα “A Brief History of Liberty”. Το θέμα και τον ομιλητή παρουσίασε στο κοινό η Γιούλη Φωκά-Καβαλιεράκη, Υπ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το "Ινστιτούτο Διπλωματίας και Διεθνών Εξελίξεων του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδος (Deree College)" σε συνεργασία με τον "Ερευνητικό Όμιλο John Stuart Mill" και τις “Women for Liberty”.

Διαβάστε Περισσότερα

Φιλελεύθερο Ημερολόγιο 2015

Το ΚΕΦΙΜ σε συνεργασία με τον ιστότοπο LearnLiberty.gr εξέδωσε σε πολυ περιορισμένα αντίτυπα, το Φιλελεύθερο Ημερολόγιο 2015, ως ημερολόγιο τοίχου.

Το Φιλελεύθερο Ημερολόγιο έχει στην κάθε του σελίδα σημαντικές επέτειους του φιλελεύθερου κινήματος και προσωπικότητες και γεγονότα που αξίζει να θυμόμαστε.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε στέλνοντας ένα email με το ονομά σας, τη διευθυνσή σας και το τηλέφωνό σας καθώς και την ποσότητα που θέλετε, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η τιμή είναι 9 ευρώ συν τα ταχυδρομικά.

Διαβάστε Περισσότερα

Ποιοί είμαστε

Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚεΦιΜ) αποτελεί αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με σκοπό τη προβολή, διάδοση και ανάπτυξη των φιλελεύθερων ιδεών στη πολιτική ζωή της χώρας μας.

Περισσότερα...

Δανειστικό τμήμα

Το τμήμα Δανειστικής Βιβλιοθήκης λειτουργεί από το 2009 στα πλαίσια του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών και ως σκοπό έχει τη γνωριμία του ελληνικού αναγνωστικού κοινού με την πλούσια κλασσική και σύγχρονη φιλελεύθερη βιβλιοπαραγωγή.

Περισσότερα...